Outplacement

Een gedwongen vertrek is niet alleen vervelend voor de betreffende medewerker, maar werkt ook vaak door in de organisatie. Vooral waar ontslag het gevolg is van overnames, fusies en reorganisaties en het vertrek goedbeschouwd niets met het eigen functioneren te maken heeft, biedt een outplacement traject een toegevoegde waarde voor zowel de werkgever als de werknemer.

Aan de hand van een aantal praktische coachingsessies kunnen wij u helpen bij het begeleiden van uw medewerkers op de arbeidsmarkt.

Tijdens onze sessies zullen de volgende onderwerpen worden behandeld. De tijd en intensiviteit per onderwerp is per persoon verschillend, afhankelijk van de situatie. Er wordt zowel theorie als praktijk geoefend:

* Zelfanalyse & Personal branding;
* Verdiepen in functies en bedrijven;
* Binnenkomen bij bedrijven;
* Het sollicitatiegesprek
* Testen & Assessments;
* Het arbeidsvoorwaardengesprek;
* Begeleiding / Voorbereiding specifiek sollicitatiegesprek.

Deze trajecten kunnen binnen een kort tijdsbestek worden gedaan. Binnen enkele weken is uw medewerker helemaal klaar voor de arbeidsmarkt. Het is onze ervaring dat medewerkers meer baat hebben bij een relatief kortdurend outplacement traject waarbij zij daarna vervolgens zelfstandig en met de juiste bagage op zoek kunnen naar een nieuwe baan. Vaak gebeurt het dat tijdens het traject al samen met de coach de eerste sollicitaties worden gedaan.

Laat uw zorg ons werk zijn..

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial