Bezinning onder de kerstboom “kerstmis 2016”

Het is weer bijna zover. Over zo’n twee weken gaat de “BV Nederland” een rustperiode tegemoet. Een jaarlijks terugkerend fenomeen waarin we tal van belangrijke en minder belangrijke activiteiten ondernemen zoals het oplossen van familievetes bij voorkeur tijdens de Kerstdagen, realiseren van “enige” gewichtstoename, stressen over het kerstmenu of opruimen van de administratie. Maar is er nog een waardevolle activiteit die je deze periode kunt uitvoeren. Ga je eens bezinnen over je werk.

Er is niets dat zoveel energie geeft wanneer jezelf het roer in handen neemt als het om je loopbaan gaat. Behalve natuurlijk de energie die je krijgt wanneer je start in een nieuwe baan………

Stel jezelf eens een paar kritische vragen over je werk? Is mijn werk nog steeds inspirerend, leer ik nog, ben ik tevreden over mijn loopbaan, ben ik het (nog) eens met het reilen en zeilen binnen de organisatie en/of mijn leidinggevende, haal ik het optimale uit mezelf, ben ik succesvol, blijf ik zitten uit gemak, voor het geld, de te verwachte promotie of blijf ik zitten vanwege mijn collega’s? Ik schat in dat je er zelf nog wel wat vragen bij kunt verzinnen.
Helaas horen we ook vaak dat werkgevers deze periode aangrijpen om een werknemer te verzoeken een andere baan te gaan zoeken. Mogelijk als gevolg van een reorganisatie of niet optimaal presteren. In dat geval heb je ook wat om je over te bezinnen in deze periode. Vanuit mijn ervaring kan ik je vertellen dat het beste medicijn hierbij is dat je de focus legt op de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Wanneer de uitkomst van je bezinning onder de kerstboom is dat je in 2017 actief op zoek wilt (of moet) gaan naar een nieuwe en inspirerende werkomgeving zet dat dan op je lijstje met goed voornemens.
Voeg er aan toe dat je, om dit voornemen te realiseren,
contact met [VES] Visser Executive Search opneemt.
Wij kunnen samen met jou bespreken welke opportunities wij je kunnen aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat we kijken of er bij onze opdrachtgevers interessante vacatures zijn, maar we kunnen je ook helpen met een sollicitatietraining of het maken van een goed CV en motivatiebrief.

Ter afsluiting; een goede bezinning en veel wijsheid!

Namens het voltallige team van [VES] Visser Executive Search,
“Fijne feestdagen, een goed begin van 2017 en graag tot ziens op
ons kantoor in Nieuw-Vennep!

Roy Visser
[Managing Director / Owner]
[VES] Visser Executive Search
Tel. kantoor :  0252 – 348 259
Tel. Mobiel   :  06 – 1682 4029Email: roy.visser@visserexecutivesearch.nl

Internet: www.visserexecutivesearch.nl
                                                     

like ons & share:

Laat uw zorg ons werk zijn..

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial